MSX : Game compilatie Cartridges

MSX : Game compilatie Cartridge gesealed in plastic

Ik heb qua prioriteit niet echt heel veel tijd besteed aan de MSX , verder dan een Gotek Floppydrive Emulator in mijn MSX-II's inbouwen ben ik eigenlijk niet gekomen.

Ik heb ook 3 MSX-I computers in mijn verzameling, maar heb er eigenlijk nooit naar omgekeken, reden daarvoor : geen floppydrive, en werken met een cassettedeck is toch wel een beetje beneden mijn standaard 🙂

En nu had ik al een hele tijd een set PCB's liggen om MSX cartridges te bouwen.

Het ontwerp (dat niet van mezelf is) is erg configureerbaar, maar dat is precies de reden dat ik het altijd heb afgehouden om er eens mee aan de gang te gaan, want zeg nu zelf een cartridge met 11 jumpers is wel erg veel gepuzzel.
Naja ik ben aan het testen gegaan, en al snel bleek dat voor het werken met een standaard cartridge de overgrote helft van de jumpers niet nodig was.
voor een 2 game cartridge heb je 1 jumper nodig, voor een 4 game cartridge 2 jumpers, voor een 8 game cart 3 jumpers, enfin het moge duidelijk zijn 🙂

MSX : Game compilatie Cartridge inclusief componenten

MSX : Game compilatie Cartridge , screenshot van game

Al met al betekent het dat 80% van de gaten in het PCB niet noodzakelijk zijn voor wat ik voor ogen had.
Derhalve heb ik een week flink in de materie gedoken zodat ik begrijp wat elke functie doet, en weat ik nodig heb om te maken wat ik wil.
Mijn eigen ontwerp PCB's zijn ondertussen in de maak, maar ik heb nu dus een aantal 4 game cartridges die overbodig zijn geworden, die ik gebruikt heb om alle ideeën en theorieën te testen die ik opgedaan had.
Het gaat om nieuwe cartridges met leuke games, en als je dus net als mij een MSX hebt en je wil af een toe een spelletje spelen zonder alle randapparatuur weer tevoorschijn te halen, dan is dit misschien wel een hele makkelijke manier.

Cartridge 1 Sport   #1 


Cartridge 2 Sport   #2 


Cartridge 3 Games #1 

Cartridge 4 Games #2 

De cartridges staan aangeboden op marktplaats, maar je mag me altijd een bod doen via mail mocht je geinterresseerd zijn om 1 of meerdere carts van me over te nemen.

Comments are closed.